Trendy
Nedávno pridané
Zoradiť
Rozšírená realita
Nedávno pridané
 
Zobraziť viac
29. septembra 2023

AR a virtuálna móda: nový trend v Auparku mení pravidlá štýlu

Bratislava, 29. september 2023  – Do bratislavského nákupného centra Aupark mieri unikátny projekt prepájajúci koncept fyzickej módy s digitálnou budúcnosťou. Dizajnérka Katarína Mydliarová predstavila kolekciu šiestich nadčasových virtuálnych kúskov, ktoré si vďaka špeciálnym zrkadlám s AR technológiou budete môcť od 29. septembra vyskúšať v Auparku aj vy. Virtuálna doba so sebou prináša neobmedzené možnosti, preto vstúpte na virtuálne mólo a preskúmajte svet digitálnej módy ako nikdy predtým. Doprajte svojmu šatníku nový rozmer a nalaďte sa na trendy budúcnosti spolu s Auparkom.

 
Zobraziť viac
27. novembra 2021

Niantic prináša prelomovú víziu o metavesmíre, ktorý maže hranice medzi fyzickým a digitálnym svetom

Spoločnosť Niantic zaoberajúca sa technológiou AR, ktorá sa preslávila najmä vďaka hre Pokémon GO, nedávno uviedla na trh platformu Lightship AR Development Kit (ARDK). Je to súprava na vývoj softvéru so špecifickými druhmi nástrojov, ktoré spoločnosti poslúžili k spusteniu spomínanej hry Pokémon Go, a na základe ktorej bude prístupnejšie budovanie rozšírenej reality.

 
Zobraziť viac
8. apríla 2021

Galaxy SmartTag+ umožňuje vyhľadávanie stratených veci pomocou AR

Rozšírená realita v smartfóne má celkom úžitok, pomocou fotoaparátu sa jej darí merať priestor, zmerať batožinu najnovšie aj nájsť stratené veci. Najnovšie Samsung Galaxy SmartTag+ môžete vyhľadať aj pomocou rozšírenej reality.

 
Zobraziť viac
14. decembra 2019

Minecraft v rozšírenej realite Minecraft Earth

Hry v rozšírenej realite ako Pokémon Go! vzbudili veľký záujem. Hráčov vyhnali do prírody a hráči sa zabávali. Minecraft od spoločnosti Mojang spustil testovanie pre hru Minecraft Earth, pre niekoľko vybraných krajín. Medzi nich patrí aj Slovensko.

O nás

Virtuálna Realita

Sme web magazínom budúcnosti. Informujeme o novinkách z virtuálnej reality, rozšírenej reality, zariadeniach ako Oculus Rift, HTC Vive, Gear VR, Microsoft Hololens, Playstation VR a ďalších.

V prípade akýchkoľvek otázok ohľadom VR, tipu na článok nás kontaktujte prostredníctvom e-mailu redakcia@virtualnarealita.eu
Ste tu prvý krát ?
Zjednodušene povedané, nasadíte si na hlavu zariadenie (VR headset), v ktorom sa nachádzajú dva, alebo jeden displej. V podstate musí mať každé oko vlastný displej alebo časť obrazovky.

Po nasadení tohto headsetu sa môžete pozerať doľava, doprava, hore a dole, vytvoriť tak 360-stupňové otočenie. Počas otáčania sa vám bude meniť prostredie a vy si tak budete pripadať ako v úplne inom svete. Pohybový senzor, ktorý zisťuje otáčanie, polohu a smer sa na smartfóne nazýva gyroskop. Virtuálna realita určená pre počítač sa umožňuje za pomoci kamier prechádzať vo virtuálnom prostredí. Kamery totiž snímajú bežne neviditeľné infračervené snímače umiestnené na headsete. Tieto snímače sa nachádzajú aj na ovládačoch. Ovládače tak umožňujú simuláciu rúk vo virtuálnej realite.

Zobraziť viac
Prejsť do druhej dimenzie alebo fantastického sveta virtuálnej reality je možné pomocou VR headsetov. Headsety potrebujú aj výkon iného zariadenia.

Pre výkon virtuálnej reality používame smartfón, počítač alebo konzolu. Každá z nich má svoje výhody a nevýhody. Pre beh virtuálnej reality je najlepší počítač. Nie ale bežný počítač, musí to byť výkonný počítač a spĺňať minimálne požiadavky pre beh virtuálnej reality. Takýto počítač môžeme označiť ako VR-Ready.

Zobraziť viac
Top za 365 dní
Len to naj
Zoradiť
 
1
Virtuálna realita a porno – ako sledovať 360° videá s pikantným obsahom
 
2
VR BOX 2.0 je jeden z najpredávanejších headsetov pre mobilnú VR
 
3
Ako sa dostať do virtuálnej reality
 
4
TOP 10 Hier pre Google Cardboard na Android
 
5
Čo môžete robiť s okuliarmi pre virtuálnu realitu pre smartfón
Facebook
VR služby

VR Expert - služby - virtuálna realita

Odber noviniek
Reklama
Compare
Go