Trendy
Nedávno pridané
Zoradiť
Holografia
Nedávno pridané
 
Zobraziť viac
29. februára 2016

Microsoft HoloLens vývojárska edícia už budúci mesiac s tromi hrami

Microsoft dnes spustil predobjednávky na HoloLens Development Edition. Samotné vydanie je naplánované na 30. marca a to za cenu 3000 dolárov.  Je to vyvojárska verzia zariadenia a firmy a vývojári okrem samotného headsetu dostanú aj videá s tutorialmi, dokumentáciu a informácie, ktoré im majú pomôcť s prípravou Windows 10 aplikácií pre rozšírenú realitu. A súčasťou tejto pomoci budú aj tri hrateľné hry vyvinuté pre HoloLens priamo pod dohľadom Microsoftu.

Prvou z nich je RoboRaid, o ktorom počujeme prvýkrát, ale ukážky sme už videli pod menom Project X-Ray. Hráč drží Bluetooth ovládač (Clicker), ktorý mu HoloLens zobrazia ako futuristickú zbraň, pomocou ktorej bojuje proti [...]

 
Zobraziť viac
3. augusta 2015

Vytvor si pomocou mobilu vlastný holograf

Stačí zopár bežných predmetov, ktoré sa ti povaľujú doma a onedlho ti už z displeja môžu vystupovať pôsobivé hologramy.

Predstav si, že by si pomocou svojho mobilného telefónu mohol vytvárať hologramy bez akéhokoľvek doplňujúceho zariadenia, len tak priamo doma na stole. Možno to znie neuveriteľne, ale stačí zopár užitočných vecí a šikovný prostriedok, ako si zo svojho mobilu vytvoriť projektor pre hologramy môžeš zostrojiť aj ty sám doma. Nebudeš na to potrebovať žiadne špeciálne nástroje, iba milimetrový papier, obal na CD, lepiacu pásku alebo sekundové lepidlo, pero, nožnice, smartfón a nožík.

Celý postup je jednoducho vysvetlený v nasledujúcom [...]

 
Zobraziť viac
10. júla 2015

Microsoft predvádza možnosti využitia HoloLens. Pomôže aj vo výučbe.

Microsoft pomaly začína predstavovať rôzne využitia ich najnovšieho výrobku pre rozšírenú realitu HoloLens. Začalo to zábavou na E3, pokračovalo to spoluprácou s NASA pre využitie na ISS a s posledným propagačným videom nám Microsoft ukazuje využite v školstve. Ukážka nám najmä ako prvá odhaľuje reálnu veľkosť zobrazovaného obrazu v okuliaroch.

 
Zobraziť viac
22. júna 2015

Holus 3D je dostupný holograf pre každého

Vývojári intenzívne pracujú na rozšírení reality, na úplnej virtuálnej realite, na 3D efektoch… K týmto “ilúziám” však existujú rôzne prístupy. Kým niektorí sa k nim stavajú individuálne a ich zariadenie je určené jednotlivcovi, niektoré spoločnosti to berú skôr zážitkovo, pre viacero osôb. To je tiež príklad startupu od spoločnosti H+ Technology, ktorý má priniesť cenovo dostupný holograf do domácností i do firiem.

Ide o holografický zobrazovač Holus 3D, ktorý berie obsah z vášho počítača, tabletu či dokonca smartfónu a tento 2-dimenzionálny obraz mení na 3-rozmerný. Využíva k tomu projektory, ktoré premietajú obraz na špeciálne sklené panely tvoriace pyramídu. Ilúzia [...]

O nás

Virtuálna Realita

Sme web magazínom budúcnosti. Informujeme o novinkách z virtuálnej reality, rozšírenej reality, zariadeniach ako Oculus Rift, HTC Vive, Gear VR, Microsoft Hololens, Playstation VR a ďalších.

V prípade akýchkoľvek otázok ohľadom VR, tipu na článok nás kontaktujte prostredníctvom e-mailu redakcia@virtualnarealita.eu
Ste tu prvý krát ?
Zjednodušene povedané, nasadíte si na hlavu zariadenie (VR headset), v ktorom sa nachádzajú dva, alebo jeden displej. V podstate musí mať každé oko vlastný displej alebo časť obrazovky.

Po nasadení tohto headsetu sa môžete pozerať doľava, doprava, hore a dole, vytvoriť tak 360-stupňové otočenie. Počas otáčania sa vám bude meniť prostredie a vy si tak budete pripadať ako v úplne inom svete. Pohybový senzor, ktorý zisťuje otáčanie, polohu a smer sa na smartfóne nazýva gyroskop. Virtuálna realita určená pre počítač sa umožňuje za pomoci kamier prechádzať vo virtuálnom prostredí. Kamery totiž snímajú bežne neviditeľné infračervené snímače umiestnené na headsete. Tieto snímače sa nachádzajú aj na ovládačoch. Ovládače tak umožňujú simuláciu rúk vo virtuálnej realite.

Zobraziť viac
Prejsť do druhej dimenzie alebo fantastického sveta virtuálnej reality je možné pomocou VR headsetov. Headsety potrebujú aj výkon iného zariadenia.

Pre výkon virtuálnej reality používame smartfón, počítač alebo konzolu. Každá z nich má svoje výhody a nevýhody. Pre beh virtuálnej reality je najlepší počítač. Nie ale bežný počítač, musí to byť výkonný počítač a spĺňať minimálne požiadavky pre beh virtuálnej reality. Takýto počítač môžeme označiť ako VR-Ready.

Zobraziť viac
Top za 365 dní
Len to naj
Zoradiť
 
1
Virtuálna realita a porno – ako sledovať 360° videá s pikantným obsahom
 
2
VR BOX 2.0 je jeden z najpredávanejších headsetov pre mobilnú VR
 
3
Ako sa dostať do virtuálnej reality
 
4
TOP 10 Hier pre Google Cardboard na Android
 
5
Čo môžete robiť s okuliarmi pre virtuálnu realitu pre smartfón
Facebook
VR služby

VR Expert - služby - virtuálna realita

Odber noviniek
Reklama
Compare
Go