Trendy
Nedávno pridané
Zoradiť
Tipy a triky
Nedávno pridané
 
Zobraziť viac
10. júla 2017

17 hier a aplikácií, ktoré dostanete k Oculus Rift + Touch

VR Headset Oculus Rift má na nakupovanie VR titulov svoj vlastný obchod Oculus Store. Ten je obsadený niekoľkými exkluzivitami, ktoré sa ale pomocou ReVive dajú hrať aj na HTC Vive. No VR tituly sa ukážu zdarma až vtedy, keď si svoje Oculus Touch ovládače aktivujete, aby teda k výnimočným hrám nemali prístup bez platenia aj použivateľia headsetu HTC Vive. Pozrite sa na tie najlepšie hry, ktoré môžete nájsť zdarma pre Oculus Rift s Oculus Touch.

 
Zobraziť viac
22. januára 2017

Ako používať SteamVR pre Oculus Rift

Valve v spolupráci s HTC vytvorili headset HTC Vive. Valve je taktiež zakladateľom hernej platformy Steam, ktorá je populárna medzi veľkým množstvom hráčov. Len pre samotný HTC Vive má aktuálne podporu 1181 hier. Valve sa snaží, aby užívatelia Oculus Rift nakupovali aj na Steame. Preto je v SteamVR už 533 dostupných hier pre Oculus Rift a pre Oculus Touch je to 370 hier. Ako jednoducho nainštalovať SteamVR ? To sa dozviete v článku.

 
Zobraziť viac
9. januára 2017

Ako pozerať 360-stupňové YouTube videa na HTC Vive a Oculus Rift

360° videá dostali podporu na YouTube už v apríli 2015. Odvtedy vzniklo obrovské množstvo videí, vďaka čoraz dostupnejším 360-stupňovým kamerám. Na mobilnej VR si môžete jednoducho zapnúť aplikáciu YouTube, kliknúť na sledovať vo VR, vložiť smartfón do headsetu a sledovať. Oficiálna aplikácia od Google pre desktopovú VR ale stále chýba.  Existujú ale neoficiálne spôsoby, ako sledovať obsah z YouTube na HTC Vive a Oculus Rifte.

 
Zobraziť viac
31. decembra 2016

Ako hrať hry pre HTC Vive na Oculus Rift s Touch

V počte hier pre virtuálnu realitu vedie headset HTC Vive, ktorý má už cez 800 titulov na platforme Steam. Steam a vývojári hier ale po vydaní ovládačov Oculus Touch, ovládačov pre Oculus Rift, pridali podporu niekoľkým hrám. Bohužiaľ ich nie je až tak veľa a niektoré exkluzivity pre HTC Vive sa k nám asi nikdy oficiálne nedostanú. Pokiaľ si ich ale chcete zahrať, môžete to skúsiť neoficiálnou cestou. O tej sa dozviete všetko v článku.

O nás

Virtuálna Realita

Sme web magazínom budúcnosti. Informujeme o novinkách z virtuálnej reality, rozšírenej reality, zariadeniach ako Oculus Rift, HTC Vive, Gear VR, Microsoft Hololens, Playstation VR a ďalších.

V prípade akýchkoľvek otázok ohľadom VR, tipu na článok nás kontaktujte prostredníctvom e-mailu redakcia@virtualnarealita.eu
Ste tu prvý krát ?
Zjednodušene povedané, nasadíte si na hlavu zariadenie (VR headset), v ktorom sa nachádzajú dva, alebo jeden displej. V podstate musí mať každé oko vlastný displej alebo časť obrazovky.

Po nasadení tohto headsetu sa môžete pozerať doľava, doprava, hore a dole, vytvoriť tak 360-stupňové otočenie. Počas otáčania sa vám bude meniť prostredie a vy si tak budete pripadať ako v úplne inom svete. Pohybový senzor, ktorý zisťuje otáčanie, polohu a smer sa na smartfóne nazýva gyroskop. Virtuálna realita určená pre počítač sa umožňuje za pomoci kamier prechádzať vo virtuálnom prostredí. Kamery totiž snímajú bežne neviditeľné infračervené snímače umiestnené na headsete. Tieto snímače sa nachádzajú aj na ovládačoch. Ovládače tak umožňujú simuláciu rúk vo virtuálnej realite.

Zobraziť viac
Prejsť do druhej dimenzie alebo fantastického sveta virtuálnej reality je možné pomocou VR headsetov. Headsety potrebujú aj výkon iného zariadenia.

Pre výkon virtuálnej reality používame smartfón, počítač alebo konzolu. Každá z nich má svoje výhody a nevýhody. Pre beh virtuálnej reality je najlepší počítač. Nie ale bežný počítač, musí to byť výkonný počítač a spĺňať minimálne požiadavky pre beh virtuálnej reality. Takýto počítač môžeme označiť ako VR-Ready.

Zobraziť viac
Top za 365 dní
Len to naj
Zoradiť
 
1
Virtuálna realita a porno – ako sledovať 360° videá s pikantným obsahom
 
2
VR BOX 2.0 je jeden z najpredávanejších headsetov pre mobilnú VR
 
3
Ako sa dostať do virtuálnej reality
 
4
TOP 10 Hier pre Google Cardboard na Android
 
5
Čo môžete robiť s okuliarmi pre virtuálnu realitu pre smartfón
Facebook
VR služby

VR Expert - služby - virtuálna realita

Odber noviniek
Reklama
Compare
Go