Trendy
Nedávno pridané
Zoradiť
Tipy a triky
Nedávno pridané
 
Zobraziť viac
12. januára 2017

Revive je nástroj na hranie Oculus Rift hier na HTC Vive

Oculus Rift a HTC Vive majú viacero exkluzívnych hier, ktoré si môžete zahrať len na VR headsete, pre ktorý je hra určená. Vďaka neoficiálnemu spôsobu si môžeme zahrať HTC Vive hry na Oculus Rift, ako som písal minule. Tento krát si ale predstavíme nástroj, s ktorým budete môcť hrať hry určené pre Oculus Rift a Touch na HTC Vive.

 
Zobraziť viac
9. januára 2017

Ako pozerať 360-stupňové YouTube videa na HTC Vive a Oculus Rift

360° videá dostali podporu na YouTube už v apríli 2015. Odvtedy vzniklo obrovské množstvo videí, vďaka čoraz dostupnejším 360-stupňovým kamerám. Na mobilnej VR si môžete jednoducho zapnúť aplikáciu YouTube, kliknúť na sledovať vo VR, vložiť smartfón do headsetu a sledovať. Oficiálna aplikácia od Google pre desktopovú VR ale stále chýba.  Existujú ale neoficiálne spôsoby, ako sledovať obsah z YouTube na HTC Vive a Oculus Rifte.

 
Zobraziť viac
21. júla 2015

11 tipov ako sa vyhnúť nevoľnosti pri používaní virtuálnej realite

Belasé more, zelenkavé morské diaľavy a vy sa kolíšete na palube zaliatej slnkom, ktorá sa zľahka hojdá na vlnách. Stúpa a klesá. Hore a dolu. Nakláňa sa a hojdá. Hojdá sa a stúpa. Stúpa a klesá. Klesá a špľachoce. Špľachoce a zrazu sa zastaví. Zastaví sa a naráža. Nakláňa sa, kolíše, klesá a stúpa. Zastaví sa, naráža… váš žalúdok to už ďalej nevydrží. Opriete sa o zábradlie a na kratučký okamih sa vám zazdá, že nadišla vaša posledná hodina…

O nás

Virtuálna Realita

Sme web magazínom budúcnosti. Informujeme o novinkách z virtuálnej reality, rozšírenej reality, zariadeniach ako Oculus Rift, HTC Vive, Gear VR, Microsoft Hololens, Playstation VR a ďalších.

V prípade akýchkoľvek otázok ohľadom VR, tipu na článok nás kontaktujte prostredníctvom e-mailu redakcia@virtualnarealita.eu
Ste tu prvý krát ?
Zjednodušene povedané, nasadíte si na hlavu zariadenie (VR headset), v ktorom sa nachádzajú dva, alebo jeden displej. V podstate musí mať každé oko vlastný displej alebo časť obrazovky.

Po nasadení tohto headsetu sa môžete pozerať doľava, doprava, hore a dole, vytvoriť tak 360-stupňové otočenie. Počas otáčania sa vám bude meniť prostredie a vy si tak budete pripadať ako v úplne inom svete. Pohybový senzor, ktorý zisťuje otáčanie, polohu a smer sa na smartfóne nazýva gyroskop. Virtuálna realita určená pre počítač sa umožňuje za pomoci kamier prechádzať vo virtuálnom prostredí. Kamery totiž snímajú bežne neviditeľné infračervené snímače umiestnené na headsete. Tieto snímače sa nachádzajú aj na ovládačoch. Ovládače tak umožňujú simuláciu rúk vo virtuálnej realite.

Zobraziť viac
Prejsť do druhej dimenzie alebo fantastického sveta virtuálnej reality je možné pomocou VR headsetov. Headsety potrebujú aj výkon iného zariadenia.

Pre výkon virtuálnej reality používame smartfón, počítač alebo konzolu. Každá z nich má svoje výhody a nevýhody. Pre beh virtuálnej reality je najlepší počítač. Nie ale bežný počítač, musí to byť výkonný počítač a spĺňať minimálne požiadavky pre beh virtuálnej reality. Takýto počítač môžeme označiť ako VR-Ready.

Zobraziť viac
Top za 365 dní
Len to naj
Zoradiť
 
1
Virtuálna realita a porno – ako sledovať 360° videá s pikantným obsahom
 
2
VR BOX 2.0 je jeden z najpredávanejších headsetov pre mobilnú VR
 
3
Ako sa dostať do virtuálnej reality
 
4
TOP 10 Hier pre Google Cardboard na Android
 
5
Čo môžete robiť s okuliarmi pre virtuálnu realitu pre smartfón
Facebook
VR služby

VR Expert - služby - virtuálna realita

Odber noviniek
Reklama
Compare
Go