Trendy
Nedávno pridané
Zoradiť
Microsoft HoloLens
Nedávno pridané
 
Zobraziť viac
12. marca 2019

Microsoft Hololens 2 bol predstavený

Spoločnosť Microsoft predstavila druhú generáciu samostatného AR headsetu HoloLens 2 na tlačovej konferencii v priebehu MWC 2019 v Barcelone v Španielsku.

 
Zobraziť viac
6. novembra 2017

Microsoft Hololens sa začne predávať v decembri aj na Slovensku

Microsoft Hololens sú okuliare pre rozšírenu realitu od spoločnosti Microsoft, ktoré prišli na americký trh pred troma rokmi. Zo začiatku boli určené pre vývojárov a ešte stále sú, nejedna sa teda už o projekt, určený pre bežných spotrebiteľov. Pár dni dozadu ale spoločnosť Microsoft oznámila, že HoloLens začne oficiálne predávať v ďalších 29 krajinách po celom svete. V zozname sa nachádza aj Slovensko a Česká republika.

 
Zobraziť viac
16. augusta 2016

Microsoft Hololens je už viac dostupnejší, stojí 3000$

Technologický gigant Microsoft sa rozhodol povoliť zo svojich požiadaviek na nákup headsetu Microsoft HoloLens. Ten si doteraz nemohlo dovoliť množstvo ľudí a tak skoro asi ani nebude. Teda pokiaľ nemáte pobyt v USA alebo Kanade. K tomu  3000 dolárov (2 658€) a musíte “patríť medzi developerov alebo biznis zákazníkov”. Ak všetky podmienky spĺňate, môžete si objednať až 5 kusov týchto okuliarov, a to vo vývojárskej verzií. Na objednanie vám postačuje navštíviť stránku HoloLens a disponovať kontom Microsoft.

 
Zobraziť viac
7. júna 2016

Microsoft vidí budúcnosť v mixe virtuálnej a rozšírenej reality

Microsoft má nadvládu v stolných a prenosných počítačoch. V smartfónoch tomu už tak nie je. Najnovšie si chce vybudovať nadvládu v rozbiehajucom sa trende virtuálnej a rozšírenej reality.

Microsoft HoloLens je dostupný zatiaľ iba pre vývojárov

Oculus Rift sa pripája k počítaču s Windows, ale okuliare majú vlastný systém a tiež obchod s aplikáciami. HTC Vive sa spolieha na obchod Steam a Sony PlayStation VR po príchode na trh bude tiež len na vlastnom systéme. Microsoft sa rozhodol ponúknuť svoju platformu HoloLens z rovnomenných okuliarov aj tretím stranám. Na poslednom predstavení ukázal Microsoft verejnosti, [...]

O nás

Virtuálna Realita

Sme web magazínom budúcnosti. Informujeme o novinkách z virtuálnej reality, rozšírenej reality, zariadeniach ako Oculus Rift, HTC Vive, Gear VR, Microsoft Hololens, Playstation VR a ďalších.

V prípade akýchkoľvek otázok ohľadom VR, tipu na článok nás kontaktujte prostredníctvom e-mailu redakcia@virtualnarealita.eu
Ste tu prvý krát ?
Zjednodušene povedané, nasadíte si na hlavu zariadenie (VR headset), v ktorom sa nachádzajú dva, alebo jeden displej. V podstate musí mať každé oko vlastný displej alebo časť obrazovky.

Po nasadení tohto headsetu sa môžete pozerať doľava, doprava, hore a dole, vytvoriť tak 360-stupňové otočenie. Počas otáčania sa vám bude meniť prostredie a vy si tak budete pripadať ako v úplne inom svete. Pohybový senzor, ktorý zisťuje otáčanie, polohu a smer sa na smartfóne nazýva gyroskop. Virtuálna realita určená pre počítač sa umožňuje za pomoci kamier prechádzať vo virtuálnom prostredí. Kamery totiž snímajú bežne neviditeľné infračervené snímače umiestnené na headsete. Tieto snímače sa nachádzajú aj na ovládačoch. Ovládače tak umožňujú simuláciu rúk vo virtuálnej realite.

Zobraziť viac
Prejsť do druhej dimenzie alebo fantastického sveta virtuálnej reality je možné pomocou VR headsetov. Headsety potrebujú aj výkon iného zariadenia.

Pre výkon virtuálnej reality používame smartfón, počítač alebo konzolu. Každá z nich má svoje výhody a nevýhody. Pre beh virtuálnej reality je najlepší počítač. Nie ale bežný počítač, musí to byť výkonný počítač a spĺňať minimálne požiadavky pre beh virtuálnej reality. Takýto počítač môžeme označiť ako VR-Ready.

Zobraziť viac
Top za 365 dní
Len to naj
Zoradiť
 
1
Virtuálna realita a porno – ako sledovať 360° videá s pikantným obsahom
 
2
VR BOX 2.0 je jeden z najpredávanejších headsetov pre mobilnú VR
 
3
Ako sa dostať do virtuálnej reality
 
4
TOP 10 Hier pre Google Cardboard na Android
 
5
Čo môžete robiť s okuliarmi pre virtuálnu realitu pre smartfón
Facebook
VR služby

VR Expert - služby - virtuálna realita

Odber noviniek
Reklama
Compare
Go